tiistai 18. joulukuuta 2012

Synttärikakku


Suklaakääretorttupohja
½dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
2 ja 1/3 rkl maissitärkkelystä
8 munankeltuaista
1dl sokeria
5 munanvalkuaista

täyte
1dl mustaherkukka- tai vadelmahilloa

Suklaamousse
4dl vispikermaa
250g tummaa suklaata
5 munankeltuaista
½ dl sokeria

koristeluun melkeinpä mitä vaan (marjoja, suklaakoristeita...)

1. Tee torttupohja. Siivilöi kuivat aineet yhteen. Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista. Vispaa loppu sokeri ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele munaseokset yhteen ja nostele joukkoon kuivat aineet. 
2. Levitä pellille ohuelti lastan avulla. Paista 8min 180 asteessa.
3. Sirottele sokeri leivinpaperille ja kumoa pohja sen päälle, irrota pohjan leivinpaperi. Ota pohjasta 2 (3) irtoreuna kakkuvuokaan (halkaisija 24cm) pohjaa hiukan pienempää pyöreää palaa. Kokoa kakku vuokaan (muista täyte) ja painele kevyesti että kakusta tulee tiivis.

4. Tee suklaamousse, vaahdota 3½dl kermaa ja pistä kylmään.
5. Sulata suklaa vesihauteessa. Tee toinen vesihaude ja vatkaa siinä kulhossa keltuaiset, sokeri ja loppu kerma. Kuumenna kunnes seos sakenee.
6. Sekoita hiukan kermavaahtoa suklaan sekaan, lisää hiukan keltuaisseosta ja sekoita. Yhdistä nyt loputkin, ensin suklaa ja keltuaisseos huolella sekoittaen ja sitten kerma varovasti käännellen.
7. Kaada seos välittömästi kakun päälle. Kääri kakku vuokineen kelmuun ja laita pakastimeen vähintään vuorokaudeksi.


Anna kakun sulaa n. 4 tuntia ennen tarjoilua. 

Namia on ja äiti kiitti! Jos ohjeessa epäselvyyksiä niin kysykää, vastailen mielellään. Niin ja tykkäättekö te näistä reseptipostauksista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti