Suklaakääretorttupohja
½dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
2 ja 1/3 rkl
maissitärkkelystä
8 munankeltuaista
1dl sokeria
5 munanvalkuaista
täyte
1dl mustaherkukka-
tai vadelmahilloa
Suklaamousse
4dl vispikermaa
250g tummaa
suklaata
5 munankeltuaista
½ dl sokeria
koristeluun
melkeinpä mitä vaan (marjoja, suklaakoristeita...)
1. Tee
torttupohja. Siivilöi kuivat aineet yhteen. Vaahdota keltuaiset ja puolet
sokerista. Vispaa loppu sokeri ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele
munaseokset yhteen ja nostele joukkoon kuivat aineet.
2. Levitä pellille
ohuelti lastan avulla. Paista 8min 180 asteessa.
3. Sirottele
sokeri leivinpaperille ja kumoa pohja sen päälle, irrota pohjan leivinpaperi.
Ota pohjasta 2 (3) irtoreuna kakkuvuokaan (halkaisija 24cm) pohjaa hiukan
pienempää pyöreää palaa. Kokoa kakku vuokaan (muista täyte) ja painele kevyesti
että kakusta tulee tiivis.
4. Tee
suklaamousse, vaahdota 3½dl kermaa ja pistä kylmään.
5. Sulata suklaa
vesihauteessa. Tee toinen vesihaude ja vatkaa siinä kulhossa keltuaiset, sokeri
ja loppu kerma. Kuumenna kunnes seos sakenee.
6. Sekoita hiukan
kermavaahtoa suklaan sekaan, lisää hiukan keltuaisseosta ja sekoita. Yhdistä
nyt loputkin, ensin suklaa ja keltuaisseos huolella sekoittaen ja sitten kerma
varovasti käännellen.
7. Kaada seos
välittömästi kakun päälle. Kääri kakku vuokineen kelmuun ja laita pakastimeen
vähintään vuorokaudeksi.
Anna kakun sulaa
n. 4 tuntia ennen tarjoilua.
Namia on ja äiti kiitti! Jos ohjeessa epäselvyyksiä niin kysykää, vastailen mielellään. Niin ja tykkäättekö te näistä reseptipostauksista?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti