Wanhat 2013

(2.8) Mekko on nyt virallisesti aloitettu. Kävin ostamassa puuttavat tarvikkeet alushameeseen. Mustan puolipehmeän tyllin (2m) ja mustan vuorisilkin (1m). Vannetta en alushameeseen tahdo, sen varran oli noloa huomata että edellisistä Wanhoista muutoma vilautteli alushousujaan istuessaan vannehameen kanssa... ei ollut järin ihastuttava näky! Mustan valitsin sen takia kun en tiedä päällikankaan väriä.. kaikki kuitenkin sopii mustaan. TOSIN vielä puuttuu alushameen reunasta jokin pirtsakamman värinen kangas joka saa vilahtaa tanssiessa...

Mekkohan alkaa toimivasta luonnoksesta. Viimevuosien aikana niitä on tullut piirrettyä PALJON. Pelkästään nämä kykenin löytämään omalta pöydältäni, en kehdannut laatikoihin tai hyllyille edes vikaista, sen verran paljon on näitä säilössä. Tosin sitä "virallista" luonnosta en täällä vielä julkaise. Mekko muokkautuu ommellessa. Ja äiti ompelee sitä suunnilleen miun päälle joten sekin muokkaa suunnitelmaa vielä lisää ja se että miun mieli muuttuu vartin välein. Pian on kuitenkin alushame lähes valmis ja miun on hyvä lähteä etsimään kangasta. Tässä on tosin kangas joka on osittain vienyt sydämmeni, voi kumpa se olisi vain hiukan kirkkaamman/tummemman sävyinen niin olisin jo tilannut sen. Pyydän sieltä varmaankin näytepalaa jos Jyväskylästä ei sitä täydellistä unelmakangasta löydy.


(4.8) Tottakai ideoita ja inspiraatiota on etitty netistä ja mekkomalleja on ollut säilössä mielettömästi. Olen karsinut niistä omat suosikkini ja niiden pohjalta piirsin viimeisen luonnoksen.
Jokaisessa viereisessä kuvassa on jotakin mikä miellyttää silmää uskomattoman paljon. Tosin en haluaisi tanssia yhdessäkään noista mekoista wanhoissa. Jonkinlainen tasapaino pitäisi löytää. Nii ja vaaleenpunasta siitä ei tuu vaikka se onkin noissa kuvissa eniten edustettuna.
Samalla miulla on hiuskoriste-kriisi. Tai oikeestaan kaikkia koruja kriiseilen. Haluan sellaisen yhdistetyn rannekorun ja sormuksen. (Kyse on siis tästä, mutta erilaisena) ja hiuskoru onkin sitten täysi aukko. Jotakin mikä sopii mekkoon ja samalla muihin koruihin. Onneks tässä on vielä aikaa!

(8.8) Oikealla on mummoni vanha huivi joka on mielestäni _täydellisen_ värinen vanhojen mekoksi. En usko että (edesmennyttä) mummoani haittaisi että palanen hänen vaatekaapistaan olisi mukana päivänä johon panostan paljon ja niin pitkään ja miullekkin sen tuntuu tärkeälle että palanen muistoa on mukana. Huivi siis varmaankin silputaan yläosaan tai poimuihin. Äsken otettiin mittoja ja leikattiin alushame. Olisin saanut ommellakkin sen valmiiksi mutten vielä tohtinut.

NE TANSSIT OIS SITTEN 15.2.2013. 

Oikeestaan ihan käsittämätöntä ees miettii sitä. Helpompaa ois vaan skipata koko homma, mut ei tuollasesta hommasta haluu jäähä veke! Nyt piän mekko taukoo, hope so !

(30.8 & 4.9) Mekko siis uusilla urillaan kun pistettiin äitin kanssa viisaat päämme yhteen! Jotain yksinkertaista, kaunista ja näyttävää kuitenkin on tulossa. Näätte sitten. Alushame on ready ja kangas- ja kenkäkauppa päivät on jo katottuna. Oon aika _innoissani_ tuosta mekosta! hih!
PS. Nyt ois sit parikin saatuna niin ei peruuta ole...
Törmäsin tuohon viereiseen kuvaan lehdessä (siinä hyvinkin neutraalin värinsenä` ja ihastuin tuohon hiuskoruun! Tai oikeastaan siihen ideaan. Joten näpsäkkänä tyttönä tein itselleni omanlaisen version ja TYKKÄÄN! Vähämmän muokattua kuvaa tulee kai joskus ehkä...

Eurokankaansta tilasin näytetilkkuja ja en tykännyt mistään. Pöh. Jospas asiointi kyseisessä liikkeessä 2 viikon päästä helpottaisi?

Tälläisen lapun kanssa suuntaan 14.9 kangaskauppaan. Ohnoh. Ja enää ei vois kauhiasti muutella...

(17.9) Öh ja pöh. Jyväskylän eurokangas oli mieletön PETTYMYS. Asiakaspalvelu oli karmivaa, ihan kun nuori ei tietäisi kankaista mitään kun kyselin vähän tiukempia kysymyksia... Luvataan ensin yhtä ja sitten ei käykkään yms. Kankaista ei löytynyt täydellisiä sävyjä ja niissä missä oli lähimpänä kangas on oikeastaan aivan liian paksua. Here we come nettikangaskaupat, Lappeenranta ja Lahti. Ainakin Lahden eurokangas oli ihana kokemus rippimekkokangasta etsiessä. Siis etsintä jatkukoon, onneks ei oo vielä hengenhätä! Oikealla kuva miun rippimekosta, hälle joka sitä toivo :)  oli muuten tuskaa löytää ees OK kuva...
(18.9) Tilasin silkkikaupasta kaksi kangasnäytettä, sieltä tilataan kuulema myös kankaita mm. linnanjuhliin ja muihin pieniin kekkereihin...  Tilaukseen meni myös 5 näytepalaa kangastorista.

(19.9) Silkkikauppa.fi näytepalat saapuivat ja mitä luultavimmin mekkoni tulee tuosta kokonaan näkyvästä tumman lilasta mikä siftaa mustaan. Jeijei. Tilasin kanssa muille meijän luokkalaisille tänää näytekankaita.. siispä 10 kagaspalaa on matkalla meille! Aattelin värkätä itelleni sellasen kirjekuorilompakon noista näytetilkuista XD

(3.10) Tilasin tässä välissä jo kangastilkkuja jo saksastakin mutta ei sekään tuottanut tulosta. Siispä tänään lähti 7,5m puhdasta silkkiä tulemaan meille päin. Väri on tuo viereisen kuvan ylempi näyte. Kurssi alkaa siis jo maanantaina ja sillon käydään oikeesti sopimaan asioista. Jännää jännää,.. nyt tarviisin enää valkosia helmiä? ja lasisia? on siinä väkertämistä kun ompelen koristeet mekkoon itse käsin! Pieni iltapuhde, mikäs siinä.

(8.10) Tänään tapahtukin sitten paljon. Tanssikurssi alko ja katteltiin videoita ja keskusteltiin näin yleisesti että mitkä on fiilikset. Ens maanantaina päästään jo vähän tanssahtelemaan. Koulun jälkeen oli elämäni eka ajotunti ja kun ihan fiiliksissä pääsin kotiin kuulin että mekkokangas 7,5m on saapunut! Väri oli vielä parempi kun kuvittelin. Hihii.
Syyslomalla meinasin suunnata askeleeni takaisin Jyväskylään, en saa tarpeekseeni siellä käynnistä. Tarkoituksena ois löytää mustat tanssikengät ja niitä valkosia/mustia- ja lasihelmiä.
En malttas oottaa että kangasta ruvetaan leikkaamaan ja sittemmin sovittelemaan!


(18.10) Tänään sitten leikattiin mekkokangas kappaleisiin! 7,5 m kangasta on kieltämättä aika vaikuttava näky lattialla. Sitten vielä vähän pohittiin ja muutettiin kaavoja ihan hitusen vaan.
Tottakai mallailtiin kangasta ja kaavoja miunkin päälle. Yläosaa ruvettiin rakentamaan mallinuken päälle. Huomenna äiti rupeaa ompelemaan mekkoa kasaan - tosin aluskankaan muodossa, jonka päälle siis tulee tuo violetti silkki!
Alushame on onneks kaapissa jo valmiina. Tosin sen alareunasta puuttuu vieläkin koristekangas jos sen tahdon. Mietin että VALKOISTA VAI MUSTAA? Meinaan koristehelmiä ja muutenki koristeita. Testailin, että miten mikäkin sopis, mutta en osaa päättää... wääwäää.
Jos sitten kun mekko alkaa oikeasti hahmottua miun päälle ja sitten päättäs?

(23.10) Ei täs muuta. Ylöosa kokonaan ommeltu, enää nappeja, helman reunoja ja helmiä. Ja sit se on ready! Tosin kuva on jo vähän jäkkeen jääny, kuten näätte nuo nuppineulat pääntiessä. Siis pitemmällä ollaan jo. Enää ette sitten toista kokokuvaa saa ennen kuin on täysin valmista.
Huomaa muuten kuin tän mekon väri vaihtuu joka ikisessä kuvassa. Lähimpänä taitaa olla tää uusin kuva. Vieläkin pohdin helmien väriä. Ja mitä alusmekon reunaan tulee. Muutoma päivä niin suuntaan taas kangaskauppaan. Helmet meinasin tilata netistä. Napit menee teetettäväksi. Yllättävän kivutonta tän mekon kanssa on ollukki.(28.10) Mekko taas pidemmällä ja yläosa alkaa olla valmis lukuunottamatta nappeja ja poimutuksen kiinnittämistä. Ja toki helmet puuttuu. Onnekseni kuitenkin sain Jyväskylästä sopivat helmet! Ei mustaa, ei valkoista, ei lasista, ei pyöreää, vaan liiloja putkia. Ja äiti onnistui teettämään 35 kappaletta täydellisiä nappeja, voin vaan kuvitella kuinka kaunis siitä selän nappirivistöstä tuleekaan. Hih! Huomenna taas koulussa tanssitunti, tosin pari on etelässä niin katellaan että kenen kanssa tanssin.
Huomatkaa kaula-aukon muodon muuttos! Parempi nyt eikövain? Enää sitä ei siis muutella,joten se on täydellinen.
Kavereilla alkaa olla mekot tilattuna, miulla valmistuu hyvää tahtia, ei malttas enää oottaa tansseja!

(25.11) Selässä komeilee pitkä nappirivistö, jota kukaan ei tosin oo jaksanu vielä kokonaan napittaa... sen verran työtä siinä on! Alushame on nyt kokonaan valmis ja helmaan ommellaan tuommoisia kierreruusuja, vaikka mie niitä tähdiksi sanonkin. Kengät lähtee tänään tilaukseen niin saadaan helmakin valmiiksi. Sitten on helmiä vaille valmista. On ihanan helpottavaa seurata kuinka valmis mekko onkaan jo. Ei enää epätoivoa valmistuuko ajoissa.


(20.12) Päivittelyä. Mekko roikkuu kaapissa ja odotteee vielä vain helman laittoa ja paria viimeistä nappia. Kengät (högl) saapuivat zalandolta parisen viikkoa sitten ja korkoa löytyy 8cm ja ovat remmien takia ylättävän mukavat jalassa, mitä nyt olen kotona tanssiessa kokeillut. Tansseista ihan mukiinmenevästi onnistuu 5/8 ( +vapaa valssi+?=10 tanssia? En oo ihan perillä, tosin onkohan kukaa muukaan ) dancaa joten ei paniikkia! Lomien jälkeen on vielä 6 viikkoa harjoittelu aikaa jälellä, onneksi!

(15.1) Mekko on valmis, 6½ tanssia osataan, koristeita on kateltu. Jatkojen paikka järkätty, ruoat tilattu. Aikaa on vielä ja kaikki perjaatteessa kunnossa. Silti. Silti panikoiduttaa ja ärsyttää. Eikä malttais enää oottaakkaan prinsessapäivää!

Vikoja fiiliksiä ennen vanhoja. Paniikki, isomman kerran paniikki, stressi, kiire ja hirmuinen tohina. Malttamattomuus ja odottaminen. Koristeita värkättiin vielä tansseja edeltävänä iltana, bändin kanssa soittamista vielä kesken tanssipäivää tauolla. Viime hetken harkat meni aikalailla huutaen ja kiistellen kunnes saatiin asiat tiettyyn pisteeseen ja onnistuttiin rauhoittumaan. Ihme kyllä, ilmiriitaa ei saatu aikaiseksi!! Harjoituskaumpaus ja -meikki antoivat pientä esimakua prinsessapäivän hohdokkuudesta, kuten mekkojen jatkuva sovittelu. Päällimmäisenä mieleen jäi hyvänlainen jännitys ja tunne että kyllä tästä vielä jotain tulee.

Tunnelmia näin jälkikäteen. SE ON NYT OIKEESTI OHI. Wääää, aika hujahti, välillä tanssipäivänä väsytti ja jalat teki kuoleman viimeisten tanssien aikana. Kuukausien vamistelu ja harjoittelu on nyt takana, ei enää stressiä tai paniikkia. Nyt voi vaan nauttia niistä parista tuhannesta kuvasta jotka ovat tallentaneet prinsessapäivän! Kaikki sujui enemmän ja vähemmän niikuin pitikin, kukaan ei mokannut tanssiessa, soittaessa tai puhuessa. Jatkoilla viimeistään viimeisetkin murheet heitettiin nurkkaan. Ihan mielettömän onnellinen fiilis!!!!

Ps. Kaipaatte kai prinsessa kuvaa?

6 kommenttia:

 1. Tosi kivan näköne toi luonnos:)
  Ja ei kannata turhaan stressata tuota wanhojen päivää, hyvin se tulee menemää!
  Niin ja tosi hyvä idea tehdä ite se mekko niin saa persoonallisen eikä kenelläkää oo samanlaista! Pakko nyt vielä mainita, että kun kenkiä rupeat kattelemaan niin kannattaa valita remmilliset, kestää sitten hyvin jalassa:)
  t.wanha 2012

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnos on kyllä taas muuttunu kun saatiin äitin kanssa älynväläys ja sain tapeltua itelleni yksiolkaimisen mekon, mutta kiitos kuitenkin :) (luonnos tulee kun tulee...)
   Rakastan uniikkeja vaatteita! Rippimekko yms on myös oma suunnittelemia ja äitin toteuttamia <3
   Jep ja kengissä ei tuu olemaan myöskään valtavaa korkoa!

   Poista
 2. Ois kiva saaha sun rippimekosta kuva, jos mitenkää mahdollista :) Heräs kiinnostus kun kerroit, että olet sen itse suunnitellut :)

  VastaaPoista
 3. Oi kun nätti toi sun mekkos! :)

  VastaaPoista