keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

KUUB(/m)ATavalliseen tapaan tää bloggaaja katosi maan alle kun kesäloma koitti. Lauantaina koulun päättyessä nappasin kelpo todistuksen, kuviksen kohdalla koreili uusi kymppi ja ryhmänohjaaja läiskäsi kouraan pari stipendiä. Seuraavana maanantaina lähdin yhteensä neljälle leirille, ensin parit muksuleirit ja päälle kaksi riparia. Riparilta lähdin suoraan keskisuomeen mökkeilemään juhannukseksi. Sieltä kotiin pesemään koko alku'loman' pyykit ja takaisin (tällä kertaa omalle) mökille. Nyt bloggaaja on palannut taas maisemaan, kai.

Moni projekti on kesken ja jopa tullut valmiiksi tässä välissä niin en tiedä mistä aloittaa. Harkitsen perustavani uuden blogin lukiodiplomityölleni, salainen vai julkinen siinäpä vasta kysymys! Yllä oleva Kuuba-vesivärihommeli on ensimmäinen todellinen ulkoasullinen testi diplomityölleni ja sen kautta rupean pohtimaan toimivuutta yms. Diplomityöni on siis todellinen (ja toimiva) lautapeli, jossa mitä ilmeisimmin käydään maailmankauppaa, juonitellaan, liittoudutaan ja tavoitellaan voittoa. Eli peli miun makuuni, kunhan siitä ei tule liian vaikeaselkoinen! En tiedä paljonko teitä lukijoita jaksaa kiinnostaa moinen peli? Teenkö toisen blogin sitä varten, pistänkö siitä juttuja (muita kuin ulkoasullisia) tänne vai jätänkö kokonaan netin ulkopuolelle kunhan se on valmis? Jaa-a, en tiiä!

//Huomatkaa työhön skannausvaiheessa ilmestynyt muurahainen!

4 kommenttia:

 1. Tee ihmeessä toinen (näkyvä) blogi! Ainakin mua kiinnostais, koska oon itekkin tekemässä diplomia, tosin eri aiheesta:) Niin ja hieno kuva tuo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattellaan kattellaan ;) Ainakin jos teitä pyytäjiä on useampi! Tee siekin aiheesta blogi ja linkkaa tänne, seuraisin mielellään :)

   Poista
 2. Joo näkyvä blogi! :)

  Jännää, että teillä tuntuu olevan kovin paljon aikaa diplomin tekemiseen... Meidän koulussa noudatettiin niitä tuntimääriä, jotka valtakunnallisissa ohjeissakin annettiin (38h). Eikä esim. opettaja suositellut vanhojen töiden laittamista portfolioon juurikin esim em. takia.
  Eivät liene kauhean vertailukelpoisia noi kuvisdiplomeiden arvosanat kun niin erilailla ohjeistuksia noudatetaan koulujen välillä... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En miekään saa käyttää enemmän aikaa kuin 38 tuntia koulussa. Kotona on vapaat kädet tuhertaa niinkuin kaikilla muillakin, se aika on vaan pois kirjotuksiin lukemisesta...
   Tuo tuherrus on tehty juurikin diplomityötä varten joten voin laittaa sen portfolioon, itseasiassa niissä ohjeissa lukee että työn pohdinta ja materiaalin keräys pitää aloittaa ennen kurssin alkamista. Jokaisella on vaan oma tapansa tehdä sitä pohjustavaa työtä joka on suositeltavaa. :)

   Joten vertailukelpoisia ovat niin kauan kun itse työtä ei tehdä muualla kun koulussa, pohjustus, suunnittelu jne etukäteistoiminta on jokaisen omalla vastuulla.

   Poista